Den nya Solosågsmodellenär nättare och mer portabel med alla funktioner som behövs för att kunna göra ett riktigt bra jobb. Konstruktionen med en smidigare sågsläde och 4 meters sågbalk gör sågverket extra flexibelt och lättjobbat.

Farmer’s Sawmill är ett bra alternativ när du vill såga eget virke för små eller medelstora byggprojekt.

– Det här sågverket är perfekt för mig i stugan där jag inte har så mycket plats. Det är lätt att använda och kan enkelt ställas undan. När jag tog ned en tall passade jag på att såga upp den till brädor. Sedan använde jag en härlig semesterdag till att snickra ihop en träbro som behövdes över bäcken som går nära tomten, berättar Mattias Byström, produktchef på Logosol.

Enkel att ta fram, lätt att ställa undan

Det tar bara några minuter att montera upp eller isär sågverket så att det är lätt att förvara och transportera. Farmer’s Sawmill hör hemma hos alla som har byggprojekt hemma på gården eller i sommarstugan. Du kan enkelt frakta det mellan olika platser, på gården eller ute i skogen och du är alltid snabbt igång med att såga brädor till dina byggprojekt.

Stihl MS391 är en lämplig motorsåg till Farmer’s Sawmill. Den har 3.3 kW motor och väger 6,4 kilo. Den har tillräcklig motorstyrka och fungerar också utmärkt för skogsarbete och vedsågning. Med Stihl MS660 som är helt nyutvecklad och enormt kraftfull, går sågningen ännu snabbare.

"Robust

Uppgradera och bygg ut

– Ett självlåsande system med tydliga skalor och fasta sågmått ger ditt virke exakta dimensioner. Sågverket har en robust design och har utrustats med en smidigare släde som följer den raka baken under sågningen och lätt kan lyftas på och av. Du kan såga 3,8 meter i grundutförandet, behöver du såga längre stockar kan sågverket förlängas – hur långt som helst i enmeterssektioner, säger Mattias Byström.

Förutom förlängningar kan sågverket uppgraderas med en mängd tillbehör. Alla tillbehör som utvecklats till den större M8-modellen passar. Under hösten kommer dessutom en praktisk transportväska.

Fördelar Farmer’s Sawmill

• Prisvärt med alla funktioner som behövs för att såga upp en stock till plank.
• Med några enkla handgrepp monteras sågverket isär för transport eller förvaring.
• Alla M8-tillbehör passar. Sågverket kan förlängas och byggas ut när du behöver.
• Elsåg, timmerfräs och matarverk passar.
• Tillverkad av i huvudsak aluminiumlegering, ett starkt och lätt material.
• Smidiga lyftvinschar med stockhyllor som tillsammans håller för ett ton!
• Fasta sågmått i ¼”-steg ger ditt virke exakta dimensioner.
• Dubbla stockhållare fixerar stocken i rätt läge.
• Sågverket kan monteras ihop med 2 meter mellan vinscharna för längre stockar eller med 1 meter för kortare bitar.