Lägg ned badtunnan och använd den som bastu! Det gjorde Jan-Evert Frisendahl och Monica Tidén i Näsåker. Utan tidigare erfarenhet av sågning och hyvling byggde paret bastun som med sina runda former ger snabbare värme än en vanlig bastu.

Ladda ner handboken om badtunna/bastutunna här

Ladda ner handboken om System Linus här

basturitning_0Idén till bastutunnan fick Jan-Evert på en marknad. En Solosåg hade han redan och för bastubygget investerade han i en liten hyvelmaskin från Logosol. Bygget var enkelt och i dag har paret en rund bastu.

Gå ett steg längre – hyvla själv

Ett vedeldat utebad eller bastu tillverkas vanligen av fura eller gran, men det går Bastutunna_ext_v_sidaäven bra med andra träslag. Om du vill klara allt på egen hand finns stora möjligheter att såga och hyvla byggmaterialet själv. Logosol Panelhyvel PH260 kan utrustas med profilstål för hyvling av virke till badtunna. Logosol säljer också en materialsats med alla delar som behövs till bygge av badtunna, bland annat kamin av aluminium, skorsten, skorstenshatt, band till tunnan, avlopp och dekorliljor.
Ännu ett sätt att bygga bastu med snabba resultat
En vedeldad bastu kan användas året om och med rätt planering blir ditt bastuhus en självklar plats för både värme och gemenskap. Logosol har även en byggteknik med Bastutunna_int_aggregatmallar för planktimmerknutar passar perfekt oavsett om du ska bygga bastuhus eller friggebod. System Linus erbjuder smarta verktyg för att enkelt göra snygga knutar av planktimmer.

Spika ett förtält

Med denna byggteknik finns många möjligheter. Anders Westman från Härnösand byggde sitt eget förtält av trä. Ett perfekt byggprojekt för dig som vill fira skön semester i alla väder.

Bastutunna_int_bastu– Det är alltid extra roligt när våra sågverk och hyvlar kan förverkliga spännande byggprojekt, säger Malte Frisk, vd på Logosol. Just nu har vi dessutom vårkampanj med många bra erbjudanden, besök Logosols hemsida så får du veta mer!

Gratis byggritningar för badtunna och bastu

En bra ritning underlättar när du vill bygga själv, oavsett om det gäller vedeldat bad eller bastu. Logosol erbjuder just nu gratis byggritningar som med tydliga bilder visar hur du steg för steg bygger ditt eget vildmarksbad eller planktimrar en bastu med System Linus.

Bastutunna_int_fonster