Stort tack för alla fina bidrag till årets byggtävling i Nysågat. Vi är stolta över att kunna presentera stora och små drömmar som byggts av trä. Precis som tidigare år imponeras vi av projektens höga kvalité och alla exempel på eleganta bygglösningar. Samtliga bidrag som publiceras här belönas med en keps, termometer, tumstock och en fuktmätare från Stihl. Grattis!

Kubbhusbastu

Pelle Henriksson fick två snickardagar i födelsedagspresent av sin mor. Hon passade barnbarn så att han fick tid att förverkliga sin dröm om att bygga en kubbhusbastu. Den lilla stugan har flera fina trädetaljer och dessutom en egen facebook-sida som helt enkelt heter: Kubbhusbastu.

Utedass

Anders Lorentzson i Göteborg tog sin nyinköpta Farmer´s Sawmill till skogen på hjul. Han kom hem med virke som ska räcka både till en bastu och lister och pärlspont till utedasset han bygger. Utedasset ska bland annat få en karusell för enkel hantering av dasstunnor. Det tycker vi låter spännande!

Orangeri

Birgit och Stig Kristiansen i Ørkelljunga har byggt ett orangeri från grunden. De har murat och snickrat allt tillsammans. Listerna av ek och andra trädetaljer har hyvlats på Solohyveln som funnits på gården i många år. Även boningshus och ladugård har paret till stor del byggt själva i korsvirke.

Bastu med veranda

Lars Lindström i Eskilstuna lärde sig först att timra på kurs. Sedan byggde han en bastu med veranda. Projektet inleddes med att han fällde ett antal granar som blockades på Solosågen med elsåg. Efter torkning bearbetades stockarna för hand. Golv och lister hyvlades på tvåkutterhyvel DH410.

Såghus

Jan Carlsson i Ucklum hade ingen tidigare erfarenhet av sågning när han bestämde sig för att köpa en Logosol M8 med Speed Saw. Det första byggprojektet blev ett såghus som byggdes med virke från egen skog. Idag är Jan stolt ägare till ett sågverk som står under eget tak och under projektet har han blivit en riktigt van sågare!