Fotografen Lars Wahlström står bakom de flesta produktbilder och filmer som finns på Logosols hemsida. På fritiden driver han ett förtrollande bildprojekt med inspiration från nordisk folktro.

Hur skulle det vara om folktrons vackra och uråldriga varelser plötsligt vandrade i vår tid? Frågan blev grunden till bildprojektet Oknytt som haft flera utställningar.

– Jag vill ge betraktaren en sagokänsla, mitt i verkligheten. Bakom varje bild finns stora förberedelser, säger Lars Wahlström som samarbetar med illustratören Eva Boström och skribenten Sara Boström.

Trion har tagit fram modeller av både troll, vittra och gårdstomtar som de kan ta med sig ut i skog och mark. Bilderna är tagna i Härnösand och i skogarna kring Björna, norr om Örnsköldsvik.

– Platserna är en viktig del av berättelsen. Det var inte så länge sedan som troll och övernaturliga väsen uppfattades som en självklar del av världen. Genom bilderna vill vi påminna om en tid då människan levde närmare naturen, säger Lars Wahlström.

Läs mer om Oknytt och se fler bilder på webbplatsen www.oknytt.com