Logosols minsta bandsågsmodell B751 har fått en rejäl uppgradering. – Sammanlagt handlar det om 250 justeringar, de flesta under huven och inte direkt synliga för kunden, säger Jonas Höglund på Logosols produktavdelning.

Logosols bandsågverk kombinerar beprövad teknik med innovativa lösningar. B751 uppskattas redan av kunder över hela världen och den uppgraderade versionen ger ännu bättre precision. Den största visuella förändringen gäller kåpan över sågenheten. Den var tidigare i plåt, men har nu producerats i ett lätt men starkt plastmaterial.

– Det nya materialet på kåpan tar ned vikten på hela sågverket, säger Mattias Byström. Andra förbättringar gäller utkastet för sågspån och bladstyrningsenheten.

– Även om de flesta justeringar inte syns så bidrar de sammantaget till att produkten blir mer driftsäker och får ännu bättre precision. Den blir dessutom enklare att montera ihop för personalen på Logosol, säger Mattias Byström.

TIPS FRÅN PRODUKTAVDELNINGEN

Oavsett vilket bandsågverk du har passar Logosols stockspännare, ett riktigt bra tillbehör!

Tekniken bakom Logosols bandsågverk är banbrytande med flera patenterade och mönsterskyddade detaljer. Ett exempel är stockspännaren, och den kan även monteras på bandsågverk från andra tillverkare.
”Våra stockspännare och skenan med hålrader kan köpas separat. Finns det bara plats på ditt bandsågverk kan du montera stockspännaren, oavsett fabrikat”, tipsar Logosols produktavdelning.

B751 BANDSÅGVERK
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Läs mer här >>