Förra året lanserade Logosol sitt första egenutvecklade bandsågverk till jubel och stående ovationer. I publiken fanns återförsäljare från 22 länder. På årets återförsäljarträff visades en ny generation med finslipade detaljer och tillbehör. – Vi har utvecklat världens bästa bandsågverk. Nu tar vi nästa steg. Istället för att bygga på gammal teknik med hydraulolja har vi tagit inspiration från industrirobotens styrka och precision och lägger grunden för ett helt elektriskt sågverk, säger vice vd Mattias Byström.

ETT RIKTIGT SMART STYRSYSTEM

Logosol Smart-set är ett helt nytt sätt att kontrollera sågningen. Istället för gammal hydraulik är systemet byggt på smarta elmotorer och ett modernt användargränssnitt där du kan styra ditt sågverk helt digitalt.
– Systemet har växt fram under arbetet med konceptsågverket Supermill, som närmast liknat ett forskningsprojekt. Vi lärde oss en hel del om hur gränssnittet mellan operatör och maskin ska utformas för att vara ett utmärkt stöd för snabb och flexibel sågning. Den kunskapen tar vi nu in i Smart-set för B1001, berättar Mattias Byström.
Styrenheten kan teoretiskt programmeras till att göra vad som helst, men mycket möda har lags på att optimera och begränsa antalet inställningsmöjligheter.

– Målet har varit att förenkla för dig som operatör utan att minska såghastigheten. Lösningen blev två fasta sågmått, som kan anpassas på några sekunder, kombinerarat med helt fri inställning. På displayen visas sågmåttet, över eller under bladet, tydligt presenterat i millimeter eller tum och med hög noggrannhet, säger Mattias.

Logosol Smart-set lanseras under 2018 och går att eftermontera på alla B1001. Första steget är automatisk framdrivning och höjdinställning av såghuvudet. Därefter kan du i den takt du vill bygga ut sågverket med fler tillbehör för stockhantering.

B1001 Bandsågverk
B1001 är Logosols största bandsågverk. Modellen är svensktillverkad och erbjuder en revolutionerande design. Hela 1001 mm grova stockar kan hanteras på sågverket. Med en unik inställning av såghuvudet sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika exakt varje gång.
Läs mer här >>