sagblad_bandsag_202

Det nya sågbladet heter Logosol Ripper 37. Det tillverkas av Dakin-Flathers Ltd i England, en av Europas ledande producenter.
– Vi fortsätter att sälja Håkanssons beprövade blad. Det här är en komplettering för att kunderna ska få ett lika högklassigt alternativ, understryker Logosols produktchef Mattias Byström.
Svenska Håkansson är en aktad tillverkare i världen och tester hos DakinFlathers visar att deras blad är bättre än flera namnkunniga tillverkares. Inte helt förvånande anser Payl Greenley, försäljningschef på Dakin-Flathers, att deras ändå är snäppet bättre.
– Vi har fokuserat på lång livslängd och maximal skärpa ”out-of-the-box”, säger han.
Bladen är styvare än vad som är brukligt och i tillverkningen slipas tänderna fram. Enklare sågblad har stansade tänder, vilket försvagar materialet och förkortar livslängden. En annorlunda metod för härdning gör att banden från Dakin-Flathers klarar fler omslipningar.
Logosols egna tester styrker uppgifterna, men samtidigt finns fördelar med Håkanssons sågblad. Vad som är bäst, beror på maskintyp och träslaget som sågas. Dessutom spelar tycke och smak in.
– Därför säljer vi båda fabrikaten parallellt, så att kunderna själva får avgöra, säger Mattias.