Ledare

Vår produktion bygger fler sågverk och hyvlar än någonsin och varje dag sågar många nya kunder sin första bräda på sitt eget sågverk från Logosol. Många har upptäckt att det är lönsammare än någonsin att bygga och renovera med virke man sågar själv.

Virkespriserna rusar och budgeten för byggprojekt drar iväg till nya nivåer för den som ska köpa sitt virke. Jag svängde förbi en stor bygghandel tidigare idag. En byggregel på 45×95 kostar just nu, i den butik jag besökte, 40 kr löpmetern. Om vi räknar om det till kubikmeterpris hamnar vi på
8000 kr.

Med ett kedjesågverk från Logosol kan du lätt såga upp två kubikmeter per dag, alltså såga virke som annars skulle ha kostat 16000 kr på bygghandeln. Med ett bandsågverk kan du såga ännu mer på samma tid.

Vilka kostnader som tillkommer för just dig beror på vilket sågverk du köper, hur du får tag i råvaran och andra kostnader. Men vi kan konstatera att det aldrig varit mer lönsamt att äga ett eget sågverk.

Oavsett om du snabbt vill räkna hem ditt nya sågverk på vårens byggprojekt eller om du vill småsåga till husbehov kommer du tillslut att ha tjänat in din investering. Vi har många sågverksägare som berättar om hur sågverket är till nytta i decennier.

Att bli självförsörjande på eget virke ligger rätt i tiden. Våra kunder sågar upp sitt eget virke i de dimensioner de vill med en ”timpenning” som överträffar det mesta. Och dessutom har de roligt under tiden!

Bengt-Olof Byström
Grundare av Logosol