Öppet Hus i Härnösand blev en härlig höstdag med många koppar kaffe och välbesökta maskinvisningar. I såghuset fanns det möjlighet att provköra olika sågverksmodeller och i Logosol-butiken kunde besökarna ta del av flera bra erbjudanden. Vi på Logosol vill passa på att tacka alla som kom, vi hoppas att ni hade det minst lika trevligt som vi!

Funderar på en Solosåglogosol_oppet_hus_2016_enkat_1

– Vi har kommit för titta närmare på en Farmer’s Sawmill som funderar på att köpa för att kunna såga virke till olika byggprojekt, säger Göran Nyberg som besökte Logosol Öppet Hus tillsammans med Rasmus och Sanna Westman.

 

 

Sågar för livet

När Sune Åmansson skadades i en bilolycka och drabbades av cancer var det tanken på det ouppackade sågverket från Logosol som visade honom vägen tillbaka till livet.logosol_oppet_hus_2016_enkat_2

Sune Åmansson bor i Åsen utanför Liden och har fyllt 64 år. För tre år sedan beställde han ett bandsågverk LM29, men innan han hann börja såga råkade han ut för en bilolycka och skadade nacken. Strax därefter fick han diagnosen prostatacancer. – Att ha något att se fram emot hjälpte mig igenom. Sågverket hägrade. Jag såg framför mig hur jag sågade mina första brädor, berättar Sune Åmansson, som idag är friskförklarad och har flera byggprojekt på gång. Ett såghus står klart och tillsammans med sina träintresserade barn planerar han för framtiden.[td_block_text_with_title custom_title=”ENKÄT • Vilken Logosol-maskin skulle du vilja äga?”]

logosol_oppet_hus_2016_enkat_6
Jag tittar på en rikt-och planhyvel, det känns som en maskin med möjligheter. Just nu studerar jag till möbelsnickare.
Alf Rundqvist, Härnösand
logosol_oppet_hus_2016_enkat_4
Jag har handlat en kedjeslip idag och hemma har jag en Farmer’s Sawmill med elsåg. Med virket har jag byggt både växthus och såghus.
Hasse Forsman, Kovland
logosol_oppet_hus_2016_enkat_7
Jag har en 2-kutterhyvel DH410 från Logosol och det finns alltid behov av virke på Liljedalens Häst & Logi som vi driver i Stöde.
Staffan Bouvin, Stöde
logosol_oppet_hus_2016_enkat_5
Jag har redan en fyrkutterhyvel PH260 som jag använt mycket och är väldigt nöjd med. Det finns alltid behov av renovering på gården.
Åke Gidlöv, Hundsjö
Jag har redan såg och hyvel från Logosol och det är precis vad jag behöver för att få fram virke för eget bruk och renovering.
Alf Jönsson, Strömsund
Jag är nöjd med min Solosåg och två solohyvlar. Det blir en del projekt, bland annat ett varmbonat garage och nu sågar jag ett kallgarage.
Kent Stattin, Sundsvall
Jag skulle gärna vilja gå en kurs i knuttimring med Logosol och lära mig hantverket. Jag hoppas att det finns möjlighet till våren!
Yngve Vassberg, Gävle

[/td_block_text_with_title]