Pension är tid att förverkliga sina drömmar. För Gérard Saulnier är drömmen en japansk park med bro över en damm med karpar. Bland annat.

sawmill_m7_forestTillsammans med hustrun bor han på landet utanför byn La Bruère sur loire söder om Paris. Gérard Saulnier gick för ett par år sedan i pension från arbetet som speciallärare. Han hade mycket klart för sig vad den nyvunna friheten skulle användas till: Att förverkliga sina drömmar med hjälp av träden som växer runt huset och i familjen lilla skog på andra sidan landsvägen. Här finns tillräckligt med träd, i huvudsak ek, för att bygga både det ena och det andra.
– Ska vi bygga mer så finns det träd att hämta i den skog som min mor äger, säger Gérard Saulnier.
I en liten skog räcker det med ett litet sågverk. Strax efter pensioneringen införskaffades en Big Mill Timmerjig med en rejäl motorsåg. Med den sågade han upp både ekar och äppelträd som ändå skulle huggas ned.

Bättre arbetsställning

– Det känns mycket bättre att såga virke än att elda upp veden, säger Gérard Saulnier.
Han upptäckte att det fanns mer att såga än vad han i förstone hade planerat och att det är en avkopplande och rolig syssla.
Det var bara ett problem, han gillande inte arbetsställningen som följer av att stocken ligger på marken under sågningen. Därför beställde han ett större sågverk, Solosågen M7. Passande motorsåg hade han redan.
– Arbetsställningen är mycket bättre. Man står rak i ryggen och arbetar, istället för att stå på huk, säger han och rekommenderar den som tänker såga lite mer än enstaka stockar att välja en solosåg direkt.

Staket för barnbarnet

Än så länge har det inte blivit så mycket byggt. Av den japanska trädgården har hittills blivit en damm. Fiskarna, karpar i olika färger, är på plats och över dammen går en provisorisk bro. Den slutliga i japansk stil kommer senare.
– Nästa projekt är att bygga ett staket runt dammen. Vi har nyligen fått ett barnbarn och då är det viktigare med ett skyddande staket än en vacker bro, säger Gérard Saulnier.
Flera projekt står på tur. Nu väntar Gérard Saulnier på att hustrun ska gå i pension, sedan ska de båda tillsammans skapa det hus och den trädgård som de drömmer om.

Timberjig minisågverk
Logosol Timberjig förvandlar din motorsåg till ett ultraportabelt minisågverk. Utrustningen är lätt att bära med sig och enkel att använda. Stabila balkhållare och sågmått i exakta steg underlättar arbetet och ger ditt virke rätt dimensioner. Du får bra resultat direkt med imponerande precision.
Läs mer här >>