Med ett brinnande intresse för styrketräning och träförädling kom idén till Anton. Varför inte bygga en bänkpress i trä?
Spara pengar och bygg själv
Anton Byström, som är ansvarig för de spansktalande marknaderna på Logosol, har ett brinnande intresse för styrketräning. När han funderade på att investera i en bänkpress föddes idén om att bygga en själv. Sagt och gjort skred Anton till verket och designade en egen bänk baserad på måtten från en tävlingsbänkpress.
– Vi sågade råvirke av tall i 2 tums tjocklek och byggde direkt av det, berättar Anton.
– Designen på ställningen är testad med ett släpp av en 100 kg laddad lyftstång och det höll fint, konstaterar han. Designen är en standarddesign och kan anpassas efter kroppsstorlek och egna preferenser.

Bygger komplett träningsgym i trä
Bänkpressen är bara den första i en serie av styrketräningsutrustning som Anton kommer bygga under året. Målet är att bygga fler träkonstruktioner med vikter gjutna i betong. Byggritningen till bänkpressen finns att ladda ner med länken här intill. Du kan även se vår Live Demo om hur Anton byggde bänken på vår YouTubekanal Logosol Portable Sawmills.
Naturligtvis bygger man denna konstruktion på egen risk och är själv ansvarig för att testa den innan man börjar lyfta. Välj tätvuxet och kvistrent virke i de kritiska detaljerna.

Vi på Nysågat ser fram emot att följa Antons byggprojekt framöver.

Bygg din egen bänkpress
Ladda ner byggritningen på bänkpressen och bygg din egen.