Lagom till Solosågens 25-årsjubileum lanserar Logosol ett kedjesågverk med finslipade funktioner, till ett lägre pris. Farmer’s Sawmill kompletterar produktsortimentet inom kedjesågning och öppnar nya möjligheter för småskalig sågning.

– Med Farmer’s Sawmill samlar vi 25 års erfarenhet inom stocksågning och vi kan sälja den till ett riktigt bra pris. Att det finns ekonomi i våra kunders investeringar har alltid varit viktigt för Logosol, och därför känns den här lanseringen helt fantastisk, säger Malte Frisk, VD Logosol.
Den första Solosågen kostade 7.200 kronor 1989. Farmer’s Sawmill kommer att kosta 9.900 kronor. Priset ligger på ungefär samma nivå, men när det gäller erfarenhet och produktutveckling är avståndet större. Farmer’s Sawmill är en suverän kombination av funktionalitet, kvalité och enkel hantering.

Fler alternativ

När den första Solosågen lanserades för 25 år sedan fanns det bara en modell och ett driftsalternativ. Motorsågen är fortfarande det bästa alternativet när du vill ta med dig sågverket ut i skogen, den smidiga utrustningen kan ställas upp vart som helst för att såga upp brädor ur stockar. Du kan också välja att använda Solosågen mer stationärt tillsammans med elsåg och elektrisk matning.

– Lanseringen av E8 Speed Saw har blivit en stor framgång och nu kommer även en E5-variant. Med elsåg blir sågytan blir finare och du klarar större volymer. För dig som sågar lite mindre rekommenderar vi E4000 som elektriskt alternativ, säger Malte Frisk.

Ett komplett sortiment

Under åren har flera Solosågsmodeller och tillbehör utvecklats i nära samarbete med Logosols kunder. I det aktuella programmet för kedjesågning ingår två modeller, den större Solosåg M8 och den mindre Farmer’s Sawmill. För specialsågning och delning av övergrova stockar finns dessutom Big Mill System med Timmerjiggen som grundkomponent.

– Med Farmer’s Sawmill får vi ett komplett sortiment och kan erbjuda en lösning och en prisklass som passar de flesta byggprojekt, säger Malte Frisk.

Fördelar Farmer’s Sawmill
• Prisvärt med alla funktioner som behövs för att såga upp en stock till plank.
• Med några enkla handgrepp monteras sågverket isär för transport eller förvaring.
• Alla M8-tillbehör passar. Sågverket kan förlängas och byggas ut när du behöver.
• Elsåg, timmerfräs och matarverk passar.
• Tillverkad av i huvudsak aluminiumlegering, ett starkt och lätt material.
• Smidiga lyftvinschar med stockhyllor som tillsammans håller för ett ton!
• Fasta sågmått i ¼”-steg ger ditt virke exakta dimensioner.
• Dubbla stockhållare fixerar stocken i rätt läge.
• Sågverket kan monteras ihop med 2 meter mellan vinscharna för längre stockar eller med 1 meter för kortare bitar.