Tormeks slipmaskiner och deras metod för slipning av eggverktyg har ett gediget gott rykte över hela världen.
Nu kommer deras toppmodell i ett skräddarsytt utförande för Logosols kunder.tormek

Tormek har utvecklat ett genialt system med jiggar för perfekt slipresultat av alla typer av eggverktyg, oavsett om det handlar om saxar, knivar, köksknivar, skölpar eller hyvelstål.

Slipningen sker i två steg. Först våtslipas verktyget, sedan poleras eggen till rakbladsskärpa med en läderbrynskiva. Tack vare de utbytbara jiggarna blir eggvinkeln perfekt för varje ändamål.

Tormek har utvecklat särskilda jiggar för hyvel- och snickerimaskiner. Det är en jigg för planstål och en för profilstål.

Det är åtskilliga Logosolkunder som med förstklassigt resultat slipar sina plan- och profilstål med en Tormekmaskin och de särskilda jiggarna. Att Tormeks maskiner, jiggar och metod ger ett förstklassigt resultat, råder det ingen tvekan om.
Nu kommer toppmodellen T-7 i Logosolutförande. Det är en kraftfull och beprövad slipmaskin. Logosol Edition, som den heter, är lackerad i Logosols gråa färg.
Men poängen att köpa den i detta utförande är att allt som krävs för ett lyckat resultat finns med i paketet.

• Slipstenen är Tormek Blackstone Silicon, utvecklad för att skärpa verktyg i HSS och andra höglegerade stålsorter. Stenen är normalt ett tillbehör, men följer nu med från början. Det är rätt sten för att skärpa stålen till hyvlar och snickerimaskiner.

• Jiggar för planstål, profilstål, stämjärn och hyveljärn medföljer.

• Stenjusterare, svarvverktyg för stenen, vinkelmätare, brynpasta och 160-sidig handbok ingår.

Det här är en slipmaskin som du har nytta av i alla livets skeden. Den klarar saxar, yxor, allt som ska vara skarpt.