Nu lanserar Logosol två nya elsågsmodeller, ES5 och ES8, som är uppgraderade versioner av sina föregångare E5000 och E8000. Föregångarna har funnits sedan mitten på 90-talet och har varit stabila genom årtionden. Under åren har de genomgått ett antal modifieringar och uppdateringar men nu var det dags för en rejäl uppgradering. De nya elsågarna passar samtliga tidigare modeller av kedjesågverk från Logosol.

– Det känns bra att få ge vårt klassiska aggregat en rejäl make over. Vi har filat på att få till de starkaste och mest precisa aggregaten och nu är vi i mål med två riktiga kanonprodukter, säger Robert Berglund, produktchef.

EN STABIL PRODUKT MED VÄRDEFULLA UPPGRADERINGAR

De nya elsågarna utgår från beprövad teknik och har utrustats med värdefulla funktioner. Dessa aggregat sågar tystare och snabbare än sina bensindrivna syskon. De är också kraftfullare vilket gör dem smidigare när du sågar mycket och länge. Elsågarna är mycket kraftfulla tack vare att trefasmotorer korta stunder kan leverera nästan dubbla märkeffekten.

– Bägge sågaggregaten är kraftfulla och stabila, men sågar du mycket virke eller grovt virke är den starkare elsågen en riktig dröm att såga med, säger Robert.

SÅGAGGREGATET FÅR HÖGSTA BETYG

En av dem som hårdkört produkten är Logosolambassadören Marcus Lindgren på Träkultur. Han har varit delaktig i utvecklingsfasen av ES8 och har testat prototyper i sin såghall i Sidensjö.

– ES8:an sågar bättre än någon såg jag har kört förut. Den nya längre släden är superstabil och löper stadigt på sågbalken, förklarar Marcus.

– Jag sågar dagligen och stora mängder, och det går perfekt med ES8:an, sammanfattar Marcus.

DET NYA MED ES5 & ES8 ÄR:

Längre sågsläde och nytt svärdsfäste
Sågsläden är längre, ger en stabilare sågkänsla och håller emot bättre i vridningstrycket från stocken under sågningen. Vårt produktutvecklingsteam har även uppdaterat svärdsfästet, så att du kan använda dig av vanliga sågsvärd.

Ny design
Vi utvecklar konstant vår design och så även med dessa aggregat, som fått ett stillyft i linje med våra nya sågverk.

Drift
Två uppgraderade versioner av drivningen för sågaggregaten är också lanserade. Dessa passar till både el- och motorosåg. Vevdrivften (där man går med sågen under sågandet) har förbättrats med en avvibrerad stabil matningsvev och matningslinan har gjorts starkare.

Fjärrdrivningen
Den nya fjärrdrivningen tillåter dig att stå kvar vid änden på sågverket och du slipper därför gå med i spån och avgaser.

Ergonomiskt arbete
Du kan ställa in en optimal arbetsställning för just dig med hjälp av de olika höjdval som finns. Du kan också anpassa vevaggregatet för höger- eller vänsteranvändning.

Snabbkoppling
Snabbkoppling till sågaggregatet gör det enkelt att koppla loss sågen när du vill ta av den från sågverket.

ES5 Electric Saw
Logosols elsåg ger dig en effektiv och tyst sågning. Ett utmärkt val för dig som har ström där du ska såga. Elsågen startar direkt när du trycker på knappen och är betydligt starkare och tystare än en bensinsåg. Jobbet vid kedjesågverket blir ännu trevligare och effektivare
Läs mer här >>