Tillsammans med sin fru Sabine, sin son Magnus och ett starkt team av 18 medarbetare, tillverkar Andreas Resch ”möbler för folket”, inklusive en pallklassiker som kallas ”Gustav”. Resch Innenausbau är ett modernt och samtidigt traditionellt familjeföretag i Babenhausen.

– Tradition handlar om att föra facklan vidare, inte att klamra sig fast vid askan, menar Magnus Resch, som inte betraktar sin position som arvinge i familjens snickeriföretag som en bekvämlighet att vila på.
Som efterträdare i snickeriets goda traditioner börjar han omdefiniera möbler. Att bygga den bästa möjliga produkten med moderna maskiner i en krävande tid är både en uppgift och en utmaning. Kundens krav på individualitet, design och optimal användning står i centrum, utan att glömma att lämna ett så litet ekologiskt fotavtryck som möjligt genom att använda trä från lokala skogar.

Pallen Gustav, en lokal produkt
I denna tradition har pallen Gustav tagits fram, med enkel design och gammaldags snickeri. Eken som används kommer från lokala skogar.
– För materialet till pallen har vi valt ut träd, fällt och tagit med dem hem, säger Magnus Resch.
På sågbacken sågas träet till plankor på Logosols bandsågverk B1001, för att sedan torkas utomhus. Med hyvel, fräs och noggrant hantverk tar pallen Gustav form. Designen utmärker sig med sin speciella ergonomiska sits som ger en komfortabel känsla. Maskinerna i snickeriverkstaden är tekniskt sett toppmoderna, men de traditionella arbetsmetoderna är fortfarande grunden för hantverket.

• Med öga för detaljer bygger familjen Resch möbler med kvalité och ergonomi i fokus.

Med öga för detaljer bygger familjen Resch möbler med kvalité och ergonomi i fokus.

Magnus Resch hämtar lokalt virke till sin Volkhuber (Folkpallen), en vinkning till Volkswagen.

Magnus Resch hämtar lokalt virke till sin Volkhuber (Folkpallen), en vinkning till Volkswagen.

B1001 bandsågverk från Logosol
B1001 Bandsågverk
B1001 är Logosols största bandsågverk. Modellen är svensktillverkad och erbjuder en revolutionerande design. Hela 1001 mm grova stockar kan hanteras på sågverket. Med en unik inställning av såghuvudet sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika exakt varje gång.
Läs mer här >>