Samverkan över företagsgränserna har skapat nya möjligheter för teknikföretagen i Höga Kusten. – Samverkan och kunskapsutbyte mellan företagen i regionen är bra både för Logosol och våra kunder runt omkring i världen. Vårt gemensamma mål är innovation och högt teknikinnehåll till konkurrenskraftiga priser, säger Malte Frisk, vd på Logosol i Härnösand och ordförande i Höga Kusten Industrigrupp.

Höga Kusten Industrigrupp representerar över 30 företag som tillsammans har flera tusen anställda och står för en stor del av regionens export. Industrigruppen driver flera projekt, bland annat Tillväxt Höga Kusten som marknadsför regionen som en intressant arbetsmarknad med spännande teknikjobb och fantastisk natur.

– Att hitta rätt kompetens är en avgörande faktor för tillväxt. Tillsammans kan vi erbjuda våra anställda fler möjligheter och skapa trygghet vid inflyttning, säger Malte Frisk.

Medlemsföretagen har även visat ett stort engagemang utanför den egna regionen. I december 2016 skänkte Höga Kusten Industrigrupp i samarbete med fastighetsmannen Roger Akelius en halv miljon till Läkare Utan Gränser.

– Företagen i Höga Kusten Industrigrupp arbetar på en global marknad och när vi såg en möjlighet att tillsammans göra skillnad för människor i utsatta områden så tog vi chansen, säger Malte Frisk.

Läs mer på www.hkig.se