Arbetet vid sågverket kan bli extra tungt utan de rätta verktygen. Logosols lyftkrok är utvecklad för att underlätta alla typer av manuell stockhantering.

– Vi har tagit fram en smidig lättviktskrok med hölster. Lyftkroken väger endast 415 gram, som kan jämföras med Stihls variant som väger 635 gram, säger Mattias Byström, produktchef på Logosol. Lyftkroken är utvecklad för att underlätta arbetet vid Solosågen, men passar lika bra att ta med sig när du ska ut i skog och mark.

– I utvecklingsarbetet har vi tagit intryck från erkänt duktiga, svenska tillverkare när vi bestämt verktygets vinklar och dimensioner så att kroken ska greppa säkert både i stockänden och i barken.

Längst ned på utsidan av kroken finns en extra mejselformad slipning för att kunna skjuta in kroken i sågspåret när du sågar ditt eget virke. Lyftkroken har ett ergonomiskt utformat plasthandtag och är balanserad runt pekfingrets placering.

– Alla som någon gång jobbat med en lyftkrok känner skillnaden. Den här lyftkroken griper i som den ska, säger Mattias Byström.

Lyftkroken kompletterar Logosols sortiment inom stockhantering som erbjuder unika och kraftiga verktyg som underlättar ditt timmerarbete.

Köp Smart Hook (Lyftkroken) hos Logosol här