Det blev stående ovationer och jubel när Logosol presenterade ett nytt, egenutvecklat bandsågverk. I publiken fanns återförsäljare från 22 länder.

– Lanseringen blev en större succé än vi någonsin kunnat föreställa oss. Våra återförsäljare kunde direkt se att vi hittat rätt, både när det gäller design och funktion, säger Bengt-Olov Byström, Logosols styrelseordförande och grundare.

Logosol har utvecklat kedjesågverk i snart tre decennier. Nu lanserar företaget ett nytt, egenutvecklat bandsågverk. Tekniken är banbrytande med flera patenterade och mönsterskyddade detaljer.

– Vi har tagit fasta på de bästa funktionerna hos beprövade bandsågsmodeller och kompletterat med vår egen erfarenhet av stocksågning, säger Mattias Byström, produktchef.

BEJUBLAD LANSERING

Den nya bandsågen lanserades i oktober inför en publik med återförsäljare från 22 länder.

– Efter att ha sålt andra tillverkares bandsågar i flera år tar vi nu nästa steg och lanserar ett eget bandsågverk med fokus på användarvänlighet och kapacitet. Designen är lika revolutionerande som Solosågen var på sin tid, säger vd Malte Frisk. Produktchef Mattias Byström fanns på plats för att visa de genomtänkta funktionerna.

– Den förenklade inställningen av sågsnittet ärmarknadens bästa. Systemet är ett tydligt arv från Solosågen, där våra kunder kommer att känna igen sig i lösningen med en inställningsvev som har fasta steg. Sågning med fasta steg gör det enklare att producera virke i exakt rätt mått varje gång. Ett varv med inställningsveven är alltid 1 tum och ett steg kompenserar för bladtjockleken. På skalan finns dessutom en Last Cut-indikator som kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en referens inför nästa.

PATENTERADE LÖSNINGAR

– De nya funktionerna sparar mycket tid. Med fasta steg sågar du fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång, säger Mattias Byström. Designen har flera patenterade och mönsterskyddade detaljer. Stockspännare fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Bandhjulen är kombinerade fläkthjul som blåser ut spånet långt från sågplatsen och samtidigt håller rent inne i sågverket, vilket underlättar vid bladbyte och service.

– Utvecklingsarbetet på Logosols produktavdelning i Härnösand har varit intensivt. Resultatet är ett riktigt bra sågverk, stabilt och påkostat i alla detaljer, och som sågar fantastiskt fint, säger Mattias Byström.

FAKTA OCH FÖRDELAR

Effektiv såglängd: 4,8 m
Max. stockdiameter: 75,1 cm
Max. blockbredd: 60 cm
Motoralternativ: Finns i både bensindriven och elektrisk modell. Med bensinmotor har du friheten att såga på plats ute i skogen. Elmotorerna är högeffektiva och ger nära dubbla märkeffekten under sågningen.

B751 BANDSÅGVERK
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Läs mer här >>