Vi flyttet inn i nybygd hus til jul forteller Joar Nilsen. Det meste av materialene til reisverk, kledning og listverk er skåret med Logosol Båndsag LM40 og høvelen vår en firekutter Logosol PH260 har vært flittig i bruk. Jeg var totalt uten erfaring med både saging og høvling før jeg startet på dette prosjektet, men jeg har lært underveis og resultatet er jeg strålende fornøy med sier Joar og ønsker oss velkommen inn.

Ønsket vårt var å lage litt rustikk preg på noen vegger så vi valgte å høvle tømmerpanel som vi har beiset brunt og det ble riktig bra. Listverket ville vi ha en helhet i, og med det store utvalget av stål en kan velge i var det lett å sette sammen profiler som passet godt til den stilen vi ønsket.

Søkte på internett

Trappen som går fra gangen og opp i stuen er en del av interiøret og planen var at den skulle skreddersys til plassen. Jeg satte meg ned og tegnet og beregnet og søkte på internett etter ideer. Utfordringen var å få til den store buen i de første trinnene. Etter hvert så ble det klart for meg at jeg skulle sage og høvle smale spiler som i neste omgang skulle stimes.

Fikk rette formen

Først så laget jeg meg utstyr for stiming, og da fikk jeg tak i et melke spann med element i, hvorfra stimen via en slange ble førte inn i et stort plastrør. I plastrøret stablet jeg spilene og tilførte stim i 20 minutter. Jeg hadde klargjort en jigg hvor jeg så spente opp trespilene slik at de fikk rette formen. Etter at de fikk stå en stund i jiggen ble spilene løsnet og påført lim for deretter og spennes fast i jiggen for tørking. Resultatet ble en selvlaget og unik trapp som Joar har all grunn til å være stolt av.