Hos familjen Bräck är det många projekt på gång samtidigt men när alla hjälper till blir det både roligare och dessutom går det undan!

En bit utanför Gnesta i ett stort rött hus som är beläget på toppen av en kulle träffar vi Peter och Anna-Lena Bräck.
Peter står vid sin hyvel och lyfter undan några färdiga lister.
– Jag har hyvlat mycket med min hyvel, bland annat en hel del råspont, allmogelist och vanliga planhyvlade brädor. Då produktionsnivån ska hållas hög får Peter hjälp av familjen. Både då det ska hyvlas och när torken ska fyllas.
– Jag hyvlade 150 löpmeter allmogelist i söndags, och sparade nog 17-18 000 kronor på det, säger Peter stolt.
Det har blivit många byggnader med det egna virket och ett av de är Brygghuset. Husets insida är täckt med breda aspbrädor som Peter har hyvlat av träd från deras egen mark.
– Det är både entusiasmerande och härligt att kunna ta vara på naturens resurser på det här sättet, säger Peter framför sin CH3.
– Alla dessa projekt och byggnader hade nog aldrig blivit gjorda om jag inte hade haft mitt sågverk och min CH3-hyvel, det kan vi med lätthet konstatera. Min hyvel har betalat sig dubbelt upp, säger Peter.
Den hyvlade asppanelen ger ett ljust intryck i keramikverkstaden i Brygghuset, huset rymmer även ett slungrum och ett bryggrum.
Den hyvlade asppanelen ger ett ljust intryck i keramikverkstaden i Brygghuset, huset rymmer även ett slungrum och ett bryggrum.
Familjen Bräck använder sin hyvel både vid renoveringar och nybyggnationer på gården i Gnesta.
Familjen Bräck använder sin hyvel både vid renoveringar och nybyggnationer på gården i Gnesta.
Logosol CH3 Flerkutterhyvel
Logosol CH3 Flerkutterhyvel är nästa generations hyvelmaskin, utvecklad och producerad i Härnösand. Maskinen är anpassad för att enkelt hyvla fram lister, paneler, rundstav och balkar till roliga byggprojekt när du vill renovera hemmet eller bygga på gården. Hyveln är baserad på 25 år erfarenhet och är mycket lätt att använda och enkel att äga. Med en robust konstruktion och användarvänlig design får du mycket maskin för pengarna. Det är dessutom lönsamt att hyvla egna lister och paneler och du kan snabbt tjäna igen din investering. Tack vare att CH3 flerkutterhyvel är smidig och rolig att använda är det en maskin som verkligen kommer till nytta.
Läs mer här >>