I våras lanserades Farmer’s Sawmill, en nättare och mer portabel Solosåg med alla funktioner som behövs för att göra ett riktigt bra jobb. Nu är över 300 sålda och fler sågverk är under produktion så hyllorna är fyllda till julkampanjen. Många av kunderna är skogsägare som köper sågverket för att producera mycket virke men på Logosols säljavdelning i Härnösand ser man också en ny kategori köpare, kunder som har en trädgård men ingen egen skog.

– Vi kan bara konstatera att Farmer’s är en stor säljsuccé, säger Logosols säljchef Andreas Alvåg. Det handlar om över 300 sågverk på kort tid och av dessa är 100 sålda i Sverige.

Många vill uppgradera

Farmer’s Sawmill hör hemma hos alla som har byggprojekt hemma på gården eller i sommarstugan. Bland kunderna finns både skogsägare, villaägare, hantverkare och slöjdare.

– Många som handlar har en äldre Solosåg och vill uppgradera. De har länge funderat och känner nu att priset är rätt för att byta upp sig. Eller så har de en timmerjiggutrustning och vill ha ett komplement som är mer rationellt men ändå enkelt att komma igång med, berättar Andreas Alvåg.

Flexibelt och lättjobbat

Konstruktionen med en smidigare sågsläde och 4 meters sågbalk gör sågverket extra flexibelt och lättjobbat. Det tar bara några minuter att montera upp eller isär.

– Det betyder mycket att sågverket är lätt att förvara och transportera. Kunden är alltid snabbt igång med att såga brädor till sitt byggprojekt, säger Andreas Alvåg.

Sågning av vindfällen

Sågverket klarar 3,8 meter långa stockar i grundutförandet, men kan förlängas hur långt som helst i enmeterssektioner. Ett självlåsande system med tydliga skalor och fasta sågmått ger virket exakta dimensioner.

– Alla med några träd på tomten kan ha nytta av en Farmer’s. Det kan räcka med mindre projekt för att investeringen ska löna sig, till exempel sågning av vindfällen som blir snickerivirke, säger Andreas Alvåg.