Vid Logosols återkommande World Meeting träffas personal, återförsäljare och ambassadörer på Logosols huvudkontor i Härnösand!

Gäster från arton olika länder för att såga, umgås och lära sig mer om Logosol och deras produkter. Raden med flaggor nedan representerar gästernas olika nationaliteter.

Ferry Svan visade underhand chop
Ute på sågplanen var alla sågverk och CH3-hyveln uppställda och alla som ville fick såga och hyvla. På plats fanns också Ferry Svan som med sina fina framgångar i Stihl Timbersports vet hur man hanterar både motorsåg och yxa. Han visade tänket och tekniken när han utövar disciplinen Underhand Chop, att på kortast möjliga tid hugga av en rejäl stock på mitten med en yxa. När han väl satte igång gällde det att vara med. Det tog inte många sekunder innan stocken var i två delar.
Under mötet fick alla gäster en stund med de olika avdelningarna på Logosol. Många var imponerade av Logosols fabrik och den effektiva och proffsiga tillverkningen av sågverk och hyvelmaskiner. En av dem var André Brockschmidt från Bauforum24, en stor tysk community för maskiner där de testar och recenserar olika produkter. André hade nyligen provkört Logosols kedjesågverk F2+ och var mycket nöjd med produkten.
– Jag är över lag mycket imponerad av Logosols produkter och att det är ett familjeägt företag med egen fabrik. Jag kommer att åka ifrån mötet med en mycket bra känsla, säger André.

Pofessionella äventyrare med eget sågverk
Det var många långväga gäster men de som rest allra längst var Kielyn och Dave Marrone som driver äventyrsföretaget Lure of the North. De tar med sina kunder på spektakulära resor i den kanadensiska vildmarken. Kielyn är känd från TV-serien Alone där hon klarade sig 80 dagar ensam i vildmarken med bara ett fåtal prylar.
– Det har varit en helt fantastisk helg och otroligt roligt att träffa människorna bakom maskinerna som vi använder. Alla har varit varma och vänliga och vi är imponerade av fokuset på kvalité i alla led och deras produktutveckling, säger Kielyn. Med sitt kedjesågverk F2+ har de stora planer på att bygga stugor och annat till sitt företag.
En båttur genom höga kusten tog hela gänget upp till vackra Björkudden och på vägen fick Nysågat ett snack med Fredrik Forssberg VD på Logosol.
– Det är första gången jag är med på ett Logosol World Meeting och jag måste säga att man blir otroligt stolt över att vara en del av det här gänget. Alla har ett fantastiskt driv, en positiv attityd och efter dessa två dagar har jag fått många nya vänner. Jag ser redan framemot nästa gång!

Den hyvlade asppanelen ger ett ljust intryck i keramikverkstaden i Brygghuset, huset rymmer även ett slungrum och ett bryggrum.

Ferry Svan imponerar med sin grymma teknik när gäster från hela världen samlas på Logosol i Härnösand.

@ferrysvan

När produktutvecklare Martin Melin visar gästerna B1001 Hydraulic åker kamerorna fram för att dokumentera sågningen och alla tips.

När produktutvecklare Martin Melin visar gästerna B1001 Hydraulic åker kamerorna fram för att dokumentera sågningen och alla tips.

Viktoria Carstens är professionell trädklättrare, skogstekniker och motorsågsproffs. Hon är ambassadör för Stihl och inspirerar sina många följare<br />
på Instagram. Här provar hon den nyutvecklade fjärrdrivningen för motorsåg.
Viktoria Carstens är professionell trädklättrare, skogstekniker och motorsågsproffs. Hon är ambassadör för Stihl och inspirerar sina många följare på Instagram. Här provar hon den nyutvecklade fjärrdrivningen för motorsåg.

@victorialcarstens

Kielyn och Dave Marrone som driver äventyrsföretaget Lure of the North är vana äventyrare och sågverksägare.
Kielyn och Dave Marrone som driver äventyrsföretaget Lure of the North är vana äventyrare och sågverksägare.

@lureofthenorth

lureofthenorth

Lure of the north

Många möten, diskussioner och utbyte av idéer pågick under Logosol World Meeting.
Många möten, diskussioner och utbyte av idéer pågick under Logosol World Meeting.
Graham Andrew & Daniel Olsson från Ravenwood.se och Nick James från Nick James Design står och betraktar F2:an. Graham och Daniel använder Big Mill för att ta vara på stora träd i stadsmiljö och bygger fantastiska bänkar och bord. Nick är en skicklig hantverkare som använder sitt kedjesågverk F2+ för att ta fram material till sina hantverk i trä.

@nickjamesdesign

Nick James Furniture Maker

@ravenwoodcreations