Unika ritningar på utemöbler! Anton Alvarez lånade en Solosåg för att slutföra sitt projektarbete när han studerade på Konstfack i Stockholm. Temat för hans arbete var möbler av parkträd. Nu finns projektets möbelritningar här på Nysågat!

Ritningen till den här pallen, formgiven av Anton Alvarez hittar du här på Nysågat.se. Se länk nedan.

Ritningen till den här pallen, formgiven av Anton Alvarez hittar du här på Nysågat.se. Se länk nedan.

Alvarez studerade inredningsarkitektur och möbeldesign, och när det var dags för projektarbete nöjde han sig inte med att bara skriva om vikten av träd i staden och behovet att ta hand om den. Han lånade en Solosåg av Logosol för att själv såga upp och tillverka möblerna i sitt projekt. Som motprestation ställde han de färdiga ritningarna till Nysågats läsares fria förfogande.

Så här beskriver Anton Alvarez bakgrunden till sitt projekt:
”I storstaden utgör grönområden en viktig del av stadsmiljön. En stad utan träd vore en stad utan liv. I trädet ser man årstidernas växlingar år efter år. På sommaren skyddar det mot solens tryckande hetta och under hösten utgör det ett skydd mot regn och blåst. Men ibland måste trädet av olika anledningar sågas ner. Det tar då många år innan ett nytt träd växt till sig och inger samma respekt. På den tomma

Anton Alvarez lånade en Solosåg för att slutföra sitt projektarbete med temat möbler av parkträd.

Anton Alvarez lånade en Solosåg för att slutföra sitt projektarbete med temat möbler av parkträd.

platsen där trädet tidigare stod sänker sig en känsla av vemod och ödslighet. Det här projektet handlar om storstadens träd som är tvungna att fällas. På platsen där träden tidigare stod växer någonting nytt sakta fram. Med hjälp av ett portabelt sågverk och enkla handverktyg tar de nedsågade trästammarna en ny fysisk form. De människor som haft träden i sin vardag, får följa processen på plats och se stockarna omvandlas till utskurna bitar som blir till möbler. Möblerna blir en symbol för trädens fortsatta liv, och står kvar på samma plats. Möblerna blir en mötesplats för människorna och träden”.
Ritningarna är kompletta med dimensioner och längder på alla ingående delar. Ritningarna är fria att använda för privat bruk. För att sälja möblerna måste Anton Alvarez lämna sitt godkännande.

Ladda ner ritningen här!

Ladda ner en PDF på möbler av parkträ – bilder och texter