B1001 är Logosols största bandsågverk. Ett extremt stabilt och lättanvänt sågverk som ger dig yrkesmässig kapacitet.

– Vi har identifierat ett globalt behov av prisvärda sågverk som tar riktigt stora stockar. Tittar man på de välkända aktörerna i branschen så är vi ensamma om att erbjuda ett sågverk som kan hantera stockar upp till 1001 millimeter i diameter till en rimlig kostnad, säger Malte Frisk, vd på Logosol.

Logosols bandsågverk är utvecklade från grunden. Under 2017 lanserades B751 som blev en försäljningssuccé. Nu kommer en större modell.
– Vi har hittat rätt både när det gäller design och funktion. Kunderna uppskattar enkelheten och de genomtänkta detaljerna, säger Malte Frisk.

MARKNADENS STABILASTE RÄLS

Logosol B1001 klarar stockar upp till 4,8 meters längd och en meter i diameter. En stor fördel är det smarta systemet för inställningen av virkestjockleken. Såghuvudet justeras med fasta steg, vilket ger en snabb och precis inställning av sågsnittet. Den kraftiga rälsen garanterar ett perfekt sågresultat.
– Rälsen är något helt annat än konkurrenternas. Det är rälsen som bär hela lasten och när du jobbar med riktigt stora stockar behöver du en robust konstruktion som tål tuffa tag. Jag vågar påstå att vi utvecklat den smartaste och stabilaste rälsen inom kategorin mobila sågverk, säger Malte Frisk.
Under de senate åren har Logosol satsat allt mer på utveckling av egna produkter. Målet är att förbättra upplevelsen och kapaciteten för träförädlare över hela världen.

EXPERTER PÅ SÅGNING

– När du köper ett sågverk från oss kan du förvänta dig nya innovativa tillbehör och möjligheter att uppgradera i takt med att verksamheten och intresset växer, säger Malte Frisk.
Logosol lanserade sitt första sågverk för snart 30 år sedan och har idag kunder i över 60 länder.
– Vi kan allt om sågverk. Det känns fantastiskt att vi kan omvandla all vår kunskap och erfarenhet till nya produkter som både kommer att förändra branschen och inspirera fler att bygga sina drömmar av trä, säger Malte Frisk.

FÖRBEREDD FÖR AUTOMATISERING

Den större bandsågsmodellen är dessutom förberedd för automatisering. Under 2018 lanseras Logosol Smart Set, ett helt nytt sätt att kontrollera sågningen.
– Systemet går att eftermontera på alla B1001. Smart Set bygger på smarta elmotorer och har utvecklats från grunden för att revolutionera och förenkla sågandet för kunder över hela världen. Med ett modernt användargränssnitt kan du styra ditt sågverk helt digitalt, säger Malte Frisk.
Första steget är automatisk framdrivning och höjdinställning av såghuvudet. Därefter kan du i den takt du vill, bygga ut bandsågverket med alla stockhanteringsfunktioner du kan önska dig.

B1001 Bandsågverk
B1001 är Logosols största bandsågverk. Modellen är svensktillverkad och erbjuder en revolutionerande design. Hela 1001 mm grova stockar kan hanteras på sågverket. Med en unik inställning av såghuvudet sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika exakt varje gång.
Läs mer här >>