Vid Storsjön nära Östersund hittar vi Great Lake Woodcraft, ett nystartat snickeri med hållbarhet i fokus.

Vara sin egen chef och må bra

2019 startade Johannes Poignant och Jonas Lindholm verksamheten med en gemensam dröm om vara sina egna chefer och att ha ett varierat och inspirerande arbetsliv. Great Lake Wood Craft har två huvuddelar, trädfällning på sommarhalvåret och snickrande på vintern.
– Variationen på arbetsuppgifterna är fantastisk och det är kul att kunna ta hand om hela processen, från trädfälling till
färdig produkt, säger Johannes.
– Vi vill kunna erbjuda hållbara produkter producerade från lokala råvaror.

Med i hela förädlingsprocessen

– Vi gillar att kunna ha kontroll över hela processen från fällning till sågning, torkning och snickrandet. Verksamheten
gör även tomtfällning på beställning,
– Vi gör specialsnickerier på beställning, renoverar hus och bygger möbler, mestadels konferens- och matsalbord, säger
Johannes.

Mångsidiga CH3 utvidgar kompetensen

Vårt senaste kompliment till verksamheten är Logosol CH3 flerkutterhyvel. Med hyveln kan vi erbjuda ännu fler tjänster och ta på oss fler specialjobb.
– Vi hyvlar mycket panel, men CH3 är också bra att ha vid renovering av gamla hus med äldre lister som inte finns i handeln längre. Och även för att kunna
göra bastulavar då vi har gott om aspträ hemma.
– Ett nytt trappräcke blev det senaste jobbet för hyveln. Vi köpte in nya stål för hyvlning av rundstav och det blev riktigt
bra, säger Johannes.

Torkar med virkestorksaggregat

Efter fällning tas stockarna hem till snickeriet, där de sågas upp för att sedan läggas in i Logosols virkestorksaggregat.
– Vi skaffade torken och byggde en torkkammare av cellplast. Då vi sågar året runt är det bra att kunna torka, speciellt det vi sågat på sommaren, säger Johannes.
Man märker, när man pratar med Johannes och ser på verksamhetens Instagramkonto, att det är viktigt med välmående och att ha kul på jobbet för killarna.
– Vi är en liten verksamhet och vi vill ha det så. Vi har inte ens en hemsida, jobben rullar in ändå och vi har inget behov av att överbelasta oss själva, skrattar Johannes.