Här hittar du allt du behöver för att bygga själv, gratis byggritningar och alla delar som krävs. Eller varför inte gå vår kurs?

Ladda ner handboken om badtunna/bastutunna här!

badtunna_202– Bygget är både lätt och roligt och resultatet imponerande, säger Bengt-Olov Byström på Logosol. Ditt vildmarksbad blir fint i sin enklaste form men om du tycker att det är roligt kan mycket tid läggas på utsmyckningar, trädäck och andra bekvämligheter till din nya pärla.

Bygg på kurs

Kanske snabbaste sättet att bygga en egen badtunna är att anmäla sig till kursen Bygga Badtunna. På fyra dagar har du sågat, hyvlat, fräst och byggt en egen badtunna som du får ta med hem.

Gratis byggritning

badtunna_2_202Annars är en bra ritning första steget om du vill bygga själv. Du kan enkelt ladda hem en handbok utan kostnad som med tydliga bilder visar hur du steg för steg bygger ditt vildmarksbad. Det finns också en materialsats som gör ditt bygge enklare. Paketet innehåller bland annat kamin av aluminium, skorsten, skorstenshatt, band till tunnan, avlopp och dekorliljor.

Gå ett steg längre – hyvla tunnvirket själv

Ett vedeldat utebad tillverkas vanligen av fura eller gran, men det går även bra med andra träslag. Om du vill klara allt på egen hand finns möjligheten att såga och hyvla byggmaterialet själv. Panelhyvel PH260 kan utrustas med profilstål, speciellt framtagen för hyvling av virke till badtunna. Sedan är det bara att sätta igång!