tycho_loo_pris_1Tycho Loo kan numera titulera sig tysk mästare i timring. När han i sommar höll en timringskurs på Logosols tyska kontor i Bad Salgau belönades hans talanger med en mästarutmärkelse. Tycho är nu en äkta Zimmermann!

Det var en ovanligt finklädd Tycho Loo som kom till Logosol i Härnösand för att hålla timringskurs i veckan. Västen och bältet med dekorationerna är hedersbetygelser från Tyskland, och Tycho bär dem med både stolthet och ödmjukhet.
– Jag blev smått chockad när den tyske mästaren Erich Pohl gav mig hedersbetygelsen. Jag tror inte att det finns någon annan i Sverige som har något liknande, säger Tycho.

Timringskonsten har han undervisat i under större delen av sitt liv. Under kursveckan i Tyskland timrades många varv och Tycho passade på att lära sin tyska mästerkollega den svenska knuten. Som vanligt är Tycho Loo full av historier och drar sig till minnes första gången han besökte Tyskland.

– Jag visade timring på en stor mässa i München. Plötsligt stod Helmut Kohl framför mig och sträckte ut handen. Året var 1987 och han var ju förbundskansler då. Jag tog handen och sa: ”I beg your pardon, I can´t speak english” ”No problem”, sa Helmut. ”You can your handwork”.

tycho_loo_pris_2Vi på Nysågat kan bara hålla med Helmut Kohl. Men Tycho kan inte bara timringskonsten, han behärskar också konsten att lära ut. Om du inte redan har gjort det, gå en timringskurs med Logosol – ta chansen att lära dig konsten av en äkta mästare!