Birgitta Karlström i Långsele vann tävlingen Mitt bästa Logosol-minne och fick en personlig leverans av förstapriset, en Farmer’s Sawmill med elsåg E4000.

Den perfekta platsen

Birgitta och Tobbe Karlström har hittat den perfekta platsen för sina drömmars timmerstuga. Tomten ligger i natursköna Junsele med närhet till både sjön Gösingen och en stilla å med näckrosor.
– Jag växte upp i närheten. Platsen ligger nära mitt barndomshem i Eden, en kulturhistorisk by med många äldre byggnader, berättar Tobbe Karlström.

Redan köpt inventarier

När allt var klart med tomtköpet började paret Karlström söka efter möjligheter att såga och bygga sitt timmerhus själva. De hittade Logosols webbplats och bestämde sig för att besöka företagets Öppet Hus i Härnösand. Under dagen fanns det möjlighet att delta i en tävling genom att berätta sitt bästa Logosol-minne. Birgittas skrev ned sitt första minne av Logosol, som då bara låg tre veckor bort.
– Minnet var nytt, men drömmen om en timmerstuga med timret synligt invändigt har jag haft sedan tonåren. Under åren har jag till och med köpt flera inventarier som jag tänkt skulle passa i stugan, berättar Birgitta.

Magiskt telefonsamtal

Att vinna ett sågverk innebär att byggplanerna kan ta ett rejält steg framåt.
– När jag fick telefonsamtalet tänkte jag bara att det här är magiskt, allt stämmer överens. Det är meningen att vi ska bygga stugan jag drömt om så länge, säger Birgitta. Paret Karlström samarbetar ofta kring kreativa projekt. Birgitta arbetar som fotograf och Tobbe är musiker som bland annat skrivit låtar till Lotta Engberg, Barbados och Nick Borgen. Villan i Långsele har fått en utbyggnad med inspelningsstudio och fotoateljé där Birgitta jobbar till vardags. Tobbe kombinerar musiken med ett jobb på kommunen där han driver arbetslöshetsprojekt.

Här är Birgittas vinnande tävlingsbidrag :

Kan jag kalla det ett minne? Jodå. Det har gått 3 veckor. Redan. För att göra en längre historia på 8 år kortare än så vill jag berätta: Har sedan jag var 17 år önskat mig en timrad stuga med timret även synligt inifrån. Idag är jag 58 år och drömmer fortfarande samma dröm. För 10 år sedan ropade jag in inventarier som skulle passa som inredning i stugan. För 2 månader sedan hittade jag och min man drömplatsen till att sätta upp en timmerstuga. För 3 veckor sedan ropade min man: Birgitta, kom får du se! Han visade mig då Logosols hemsida. Där kunde han visa mig en möjlighet till att vi själva skulle kunna tillverka det timmer vi behöver för att bygga min dröm. Detta genom att Logosol har all den utrustning vi kan tänka oss för att såga på ett förträffligt enkelt sätt. Till och med jag själv skulle kunna hjälpa till. Så nog har jag ett rejält minne av Logosol!