I sommar lanserar Logosol en ny modell i sin framgångsrika serie med bandsågar. B1651 är ett gigantiskt helautomatiskt bandsågverk med extra allt!

Logosol B1651 tar sågning av enorma stockar till en helt ny nivå. Det är ett extremt stabilt bandsågverk med enorm kapacitet. Passar dig som effektivt vill såga slabs, breda träskivor med naturlig kant, upp till 1500 mm breda. Denna kraftfulla maskin är utformad för att möta och överträffa kraven hos både professionella sågare och hobbyister, och dess mångsidighet gör den till det ultimata verktyget för sågning av alla storlekar och typer av trä.
– Det har varit fantastiskt roligt att konstruera denna jätte till såg! Vi i designteamet har gillat utmaningarna som kommer till när man jobbar i denna stora skala och våra lösningar har levererat över förväntan.
– Speciellt kul har det varit att få med alla premium-lösningar i en maskin, steglös matning med dubbla motorer, Pro Set som standard, automatisk kylning och små kluriga detaljer som inbyggd verktygslåda som även fungerar som stege, säger Jonas Höglund, produktutvecklingschef.

Konstruktion byggd för jättestockar
Baserad på den beprövade konstruktionen från B1001-modellen är B1651 utrustat för att hantera de allra största

 stockarna med en maxbredd ovanför bladet på 1500 mm vid en ämnestjocklek på 125 mm. Sågverket har förstärkta stockbäddar, stabil rörkonstruktion och en extra vridstyv gavel som säkerställer att maskinen klarar av att hantera tunga belastningar för ökad precision och kontroll under sågningen

Stor användbarhet! Hanterar enorma stockar och normaltgrovt virke
För att ytterligare förbättra användarupplevelsen är detta bandsågverk utrustat med flyttbara fasta bladstyrningar, vilket gör det möjligt att enkelt anpassa enheten för sågning av normalgrovt virke från 30-100cm.
– Vi är så nöjda med att kunna öka nyttan på denna bandsåg. Lösningen med flyttbara bladstyrningsrullar och stockbäddar för vanligt timmer ger kunden möjligheten att kunna såga alla sorters träd, något som är väldigt unikt för sågverk i denna storlek säger Jonas Höglund. 

En unik egenskap är att sågverket sågar både enorma stockar och normalstora stockar med samma precision.

Steglös matning med dubbla motorer ger en jämn och fin gång.

Easy Set motoriserad höjdjustering samt Pro Set, automatisk datamåttställare för intelligent styrning ingår.

Kablarna är integrerade, både snyggt och praktiskt.

Premium känsla och stabil sågning
Logosols produktutvecklingsteam har lagt ner omfattande arbete och expertis för att säkerställa att sågverket positionerar sig i det absoluta toppskiktet bland jättebandsågar. Det kommer fullastat med alla Logosols smarta lösningar och konstruktioner.
– Jag är väldigt imponerad av kraften och precisionen i sågverket, det går verkligen perfekt. Mjuk och jämn matning och ett rakt snitt. Det säger något om kvalitén då det är ett sågblad på 1,6 m som hänger fritt i luften, säger Andreas Alvåg, teknisk chef.
B1651 sätter även en ny standard för stabilitet och smidighet i sågprocessen vilket blir tydligt när man sågar. Med en förbättrad hjulgång utrustad med extra lager i boggin, minskas friktionen och vibrationerna.

Säkerhet och användarupplevelse
Integrerat i sågvagnens design finns dubbla torsionsbalkar för att maximera stabiliteten och precision.
Säkerhet har alltid varit en prioritet för Logosol, och det nya bandsågverket är inget undantag. Med ett inbyggt sågbladsskydd på drivsidan kan användarna vara trygga i vetskapen om att de arbetar med en säker och pålitlig maskin.

Easy set, Pro set och Pro Feed
B1651 levereras som standard med Easy Set, Pro Set och fjärrmatning, vilket ger användarna stor flexibilitet och mångsidighet i sitt arbete. Detta avancerade styrsystem med automatisk datamåttställare gör det möjligt för användarna att enkelt justera sågningen efter deras specifika behov till exempel att programmera sina favoritdimensioner eller serier av sågsnitt. Du styr såghuvudet med joystick genom stocken, medan du står kvar vid sågverkets ände.
Slutligen har B1651 en justerbar kontrollpanel i alla led, vilket ger användarna maximal flexibilitet och kontroll över sågprocessen.
Sammanfattningsvis är B1651 ett banbrytande bandsågverk som erbjuder överlägsen prestanda, mångsidighet och användarvänlighet. Med dess imponerande funktioner och förbättringar är denna maskin det perfekta valet för alla som söker en pålitlig och effektiv lösning för sågning av trä av alla storlekar och typer. 

 • Såga stockar upp till 1651 mm i diameter och såga upp till 1500 mm breda slabs med naturlig kant.
 • Tack vare den flyttbara fasta bladstyrningen och infästning för stockstöden är sågverket också byggt för sågning av klenare virke. Helt unik patentsökt lösning. Gör sågverket mycket användbart!
 • Extremt stabil konstruktion med förstärkta stockhyllor och en förstärkt vridstyv gavel.
 • Extra lager i boggien ger en mycket stabil hjulgång.
 • Easy Set motoriserad höjdjustering samt Pro Set, automatisk datamåttställare för intelligent styrning, en fantastisk hjälp för att programmera de snitt du vill göra.
 • Designats och tillverkats i Sverige. Är liksom Logosols andra bandsågar oerhört robust, smart och snyggt.
 • Verktygslåda i änden på sågverket fungerar även som trappsteg för enklare åtkomst till vattenpåfyllning.
 • Integrerad kabelhantering
 • Styr sågverket från änden på sågverket
 • För att få ett jämnt drag har matningen en motor och kedja på var sida om sågvagnen. Påkostat men viktigt för ett perfekt snitt.
 • Enheten erbjuds med Briggs & Stratton 23 hp, 27 hp (EFI) Loncin motorer samt en 12kW elmotor