Vi har delat en dröm med våra kunder och återförsäljare, att skapa ett komplett bandsågssortiment med kvalité och kraft som ledord. Vi kan nu erbjuda våra kunder tre olika bandsågverk i världsklass, säger Malte Frisk, VD på Logosol.

Logosol har idag en komplett uppställning bandsågverk i den större klassen, B751, B751 Pro och B1001. Det är en kraftfull trio bandsågverk med kvalité i alla detaljer. – Vi har använt traditionella lösningar där det varit bäst men också förbättrat och förfinat tekniken med innovativa lösningar som gör sågningen lättsam, kul och effektiv, säger Malte.

Logosol har snabbt blivit en spelare att räkna med på världens bandsågsmarknad. Allt fler har valt att köpa ett modernt och kraftfullt sågverk från Logosol efter noga övervägande mellan konkurrerande modeller. Med kapacitet upp till 100 cm stockar finns det nu möjlighet att välja på flera olika modeller med många motoralternativ och massor med tillbehör. Nyligen signerade Logosols grundare Bengt-Olov Byström bandsågverk nummer 1000.

– Under sommaren börjar Logosol leverera hydraulisk stockhantering till B751 Pro och B1001, berättar Malte. Det gör det nu möjligt att helt konfigurera sågverket efter kundens behov. Allt från små smarta tillbehör, som en extra topplyft, till kraftig manuell stockhantering eller helt hydraulisk med matning. Om kundens behov eller kundens verksamhet förändras eller utvecklas längre fram är det inga problem. Du kan komplettera med tillbehör eftersom och investera i ökad produktionskapacitet då behovet kommer.

– Med tre riktigt starka spelare på världens bandsågsmarknad har vi gett oss in i matchen på allvar. Med den positiva respons vi fått från kunder över hela världen känner vi oss redan som vinnare, säger Malte. Kunder som känner oss på Logosol vet att vi hela tiden siktar framåt. Som kund är du med på resan och kan framöver ta del av många fina tillbehör som lyfter bandsågverken ytterligare.

B751 BANDSÅGVERK
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Läs mer här >>
B1001 Bandsågverk
B1001 är Logosols största bandsågverk. Modellen är svensktillverkad och erbjuder en revolutionerande design. Hela 1001 mm grova stockar kan hanteras på sågverket. Med en unik inställning av såghuvudet sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika exakt varje gång.
Läs mer här >>