Lagom till hyvelsäsongen lanserar Logosol en helt ny maskin som kombinerar enkelhet med ett större format. För den som redan är bekant med Logosols sortiment handlar det om en efterlängtad storebror till den populära Solohyveln som lanserades för över tio år sedan.

Mattias Byström visar nya hyvelmaskinen SH410, en storebror till populära Solohyveln som lanserades för 10 år sedan.SH410 lanseras under oktober.

Mattias Byström visar nya hyvelmaskinen SH410, en storebror till populära Solohyveln som lanserades för 10 år sedan.SH410 lanseras under oktober.

– Den här hyvelmaskinen passar perfekt för större projekt och i alla typer av snickerier med höga krav. SH410 klarar överkutterstål med 20 mm utstick precis som Logosols största hyvel PH360, samtidigt som flera unika funktioner utvecklats blivit ännu bättre, berättar Mattias Byström, produktchef på Logosol.

Stor kapacitet

Föregångaren, Solohyveln SH230 uppskattas idag av snickare och sågverksägare över hela världen. Möjligheten att klyva och profilera i ett moment har löst många problem och sparat många arbetstimmar. I uppföljaren har såg- och hyvlingsfunktionen utvecklats ytterligare. Maskinen kan dessutom fortfarande användas som klyvsåg.

Fortfarande säker byggsåg

– När vi lanserade Solohyveln för 10 år sedan fick den stor uppmärksamhet från byggbranschen. Främst eftersom den tar bort det moment som orsakar flest allvarliga handskador på byggarbetsplatser – klyvning på byggsågen. I Solohyveln matas ämnet igenom snabbt och säkert och klyvs med precision till inställt mått, och det gäller även nya SH410, säger Mattias Byström.

Kvartslist från brädor

En av hyvelmaskinens stora fördelar är att man kan klyva, dimensionera, planhyvla och profilera samtidigt.
– Exempel på material som du kan tillverka i ett moment är kvartslist, trall, salning och en del lister. Mer avancerade profiler som väggpaneler, hålkärlslist eller krönlister kan behöva köras i två eller fler moment. Du kan till och med göra breda golvbrädor med spont och not, säger Mattias Byström.

Yrkesmässigt stabil

Liksom alla hyvelmaskiner från Logosol är maskinen uppbyggd kring ett stadigt gjutjärnsbord för exakt klyvsågning och ett perfekt hyvlingsresultat.
– Maskinen är klar att användas direkt, men kan anpassas efter behov med ett antal tillbehör. Glöm inte att titta igenom vår Verktygskatalog, där finns hundratals profilstål att välja mellan, tipsar Mattias.