Nu finns det en plusmodell av det populära kedjesågverket F2 Farmer’s. Logosol har utvecklat ett mer kraftfullt och ännu flexiblare sågverk för dig som vill såga större stockar.

– Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram en större modell av F2 kedjesågverk. F2+ har kraftigare benställ och stocklyft och en förlängd stockhylla som håller för större timmer. Stockdiametern ökas från 50 till 70 cm, säger Robert Berglund, Product Manager, sågverk.

KUNDDRIVEN PRODUKTUTVECKLING

Logosol har utvecklat sågverk i tre decennier och är i dag ett världsledande företag med unik kompetens inom sågning och träförädling.

– Vår produktutveckling utgår oftast från svenskt skogsbruk med stockar på 40-50 cm i diameter, men idag säljs våra sågverk på en global marknad. Vi har kunder i över 60 länder som sågar alla möjliga träslag. Genom att vara lyhörda tar vi fram produkter som våra kunder behöver och vill ha, säger Robert.

Den första modellen av Farmer’s Sawmill lanserades 2014, i samband med Logosols 25-årsjubileum. 2017 kom modell F2 med finslipade funktioner och nu lanseras F2+, en större modell för grövre timmer.

– F2+ har med sig alla fördelar från tidigare modeller. Vi har tagit portabel sågning till en helt ny nivå och hittat en perfekt balans som kombinerar funktion, kvalité och enkel stockhantering, säger Robert.

KRAFTIGT SUPERSÅGVERK

Sågverket har dimensionerats upp, fått kraftigare beslag och lösningar som klarar större tyngd och hårdare slag. Med en robustare konstruktion för större stockar kan vi erbjuda ett sågverk som blir ett utomordentligt alternativ till den som tittar på bandsågverk men har en begränsad budget eller önskar en bärbar utrustning som är lätt att transportera och förvara. En produkt för stora stockar med otroligt hög kvalitet till ett lågt pris.

Modellen lämpar sig väldigt bra för stationär uppställning med flera förlängningar och ett rejält stockbord. Samtidigt bygger konstruktionen på succén med 1-meterssektioner och en ny lösning där du med några skruvar kan lossa hela sågbalken. Det gör det ännu enklare att ta sågverket till stockarna om de är svåra att transportera. F2+ lanseras lagom till Logosols vårkampanj 2019 och kompletterar sortimentet inom kedjesågning.

– Många kan nog bli lite imponerade när de ser vilka vikter och diameter som det här sågverket kan hantera, och till vilket pris. Jag tror att den här modellen kommer att hitta nya marknader och helt nya kundgrupper, säger Robert Berglund.