Phil Norvold i Wyoming, USA, har flitigt använt sitt sågverk från Logosol hemma på gården. Det har bland annat resulterat i en vildmarksstuga och även mer värdefull tid med familjen.

Vi pratas vid en sommareftermiddag på Skype, men i Eau-Claire, Wisconsin är det dags för frukost. I Eau-Claire driver Phil Norvold en specialiserad bilbyggarverkstad, Max-Bilt Offroad. Phil berättar över kaffet hur han i vintras fick sitt första sågverk levererat. Det var ett kedjesågverk F2+, och han berättar att han inte kunde hålla sig tills snön smält utan satte istället ihop den i vardagsrummet.

– Ja, när man får bygga ihop ett sågverk hemma i vardagsrummet, har man en bra fru! säger Phil Norvold och skrattar gott. Jag gillar att F2+ var enkel att sätta ihop, instruktionerna påminde mig om Ikeas. Vi pratar om världsläget med tanke på Covid19 och hur situationen påverkat Phil och hans familj.

– Vi har lyckats hålla igång vårt företag och jag har kunnat behålla alla mina anställda. Trots alla restriktioner har vi haft en fin tid med familjen. Det har blivit extra mycket tid för mig och min fru med barnen, berättar Phil.

Det nyinköpta kedjesågverket levererades precis innan pandemin bröt ut och det har använts flitigt under hemmavistelsen. “Coronaprojektet”, som familjen kallar det, blev en stuga vid en bäck på tomten som nu används som en knutpunkt för familj och vänner.
– Vi hade tänkt i flera år på att skapa en plats där vi kan umgås och komma närmare naturen. Mitt första projekt var att såga plank till ett flak på en gammal Ford truck och jag insåg hur snabbt och enkelt det gick. Att såga material till en stuga kändes direkt möjligt, säger Phil. Stugan är klar och används ofta av barnen. Det finns ingen el eller vatten men det är tanken, att hålla det enkelt.

Det är tydligt att enkelhet, frihet och att skapa själv är en drivkraft hos Phil. Hans företag Max Bilt Offroad bygger om gamla Jeepar och designar nya bildelar på beställning. Killarna i företaget organiserar också ett grupprally som heter Epic Willys Adventure.
– Vi har gjort ett par roadtrips med ett stort gäng Jeepentusiaster. Reglerna är enkla: Ta dig från A till B, inga GPS, inga telefoner, inga stora vägar, säger Phil.

2016 var rutten Wisconsin till Utah, sommaren 2018 körde gänget från Kanada till Mexiko. Det tog ett par veckor och de var ofta vilse, men det var som Phil säger meningen.
– Vi vill inspirera! Visa att man kan lära känna sig själv och andra även utan modern teknik.

Epic Willys Adventure har blivit en succe bland Jeepentusiaster och flera hundra ansökningar kommer in till varje tur. I år var rutten planerad till Oregon, där tanken var att följa den gamla Oregonleden, som de första pionjärerna drog, men de får vänta tills ett annat år. Med mer tid hemma på gården finns många idéer på projekt.
– Vi måste ju till exempel ha en bastu vid stugan, menar Phil. Jag är så glad att jag köpte den, annars skulle alla de här projekten inte blivit gjorda!

Phil Norvold är ytterligare ett strålande exempel på kunder till Logosol där innehavet av sågverket sätter igång kreativa processer som leder till projekt man inte ens drömt om.

F2+ kedjesågverk
En större version av det bästa kedjesågverket i världen. F2+ är kraftigare och möter önskemålen från de kunder som vill ha en extra robust maskin för att såga riktigt stora stockar. Alla väsentliga delar på sågverket är överdimensionerade för att klara påfrestningen av stora stockar.
Läs mer här >>