dyllnert_3Steg för steg renoveras släktgården med virke från egen skog. Till hjälp har familjen två sågverk och en Solohyvel.

Hans Dyllnert håller på att rusta hustruns släktgård i Väse mellan Karlstad och Kristinehamn. Till gården hör tillräckligt med skog för att försörja släkten med virke som med gemensamma ansträngningar förädlas med de båda sågverken, en Solosåg M7 och ett Big Mill sågverk

– Jag har gift in mig i en fantastisk släkt med bra sammanhållning, konstaterar han och tittar på svågern Bernt Nilsson som hjälper till med renoveringen av boningshuset tillsammans med sonen Jörgen Nilsson.

Delar av släkten bor dessutom i grannskapet och mycket av det som sågats har gått till deras projekt.

Golv med Solohyvel

Nu är det dags för den egna gården att få en grundlig upprustning. Ett uthus har återuppbyggts, boningshuset är nästan färdigrenoverat och näst i tur står ladugården.

dyllnert_fasadbradaNästan allt virke är av egen sågning, även det nyinlagda trägolvet. För att tillverka golv och lister används en Solohyvel. Den kommer även till användning för att tillverka fasadbräder. Två spår hyvlas på baksidan.

Svågern Bernt förklarar syftet:
– Spåren luftar fasaden och gör att vi kan sätta bräderna tätare så att mössen inte kommer in.

Han borde om någon veta med ett förflutet som byggmästare. Vad tycker han om resultatet av sågverket och hyvelmaskinen?

– Det kan inte bli bättre.

dyllnert_sagkedja

Timberjig minisågverk
Logosol Timberjig förvandlar din motorsåg till ett ultraportabelt minisågverk. Utrustningen är lätt att bära med sig och enkel att använda. Stabila balkhållare och sågmått i exakta steg underlättar arbetet och ger ditt virke rätt dimensioner. Du får bra resultat direkt med imponerande precision.
Läs mer här >>