I Torrom, Ångermanland, i början av Höga kusten bor Magnus Eriksson med sin familj. Gården ligger högt med en fantastisk utsikt över åkrar och byn Häggdånger.

 

– Vi flyttade hem till gården när vår andra dotter föddes och renoverade upp mina farföräldrars hus säger Magnus. På gården bor nu Magnus familj och hans föräldrar. Den renoveringen gjordes -98 med virke från egen skog som sågades på en “bondsåg” i närheten. Men nu när dessa “bondsågar” inte längre finns kvar valde Magnus att investera i en B751:a för att kunna ha virke till diverse projekt.

– Det finns alltid behov av virke på gården. Jag har dessutom byggt en ekonomibyggnad och kommer bygga ett garage. Sen finns det alltid något att renovera, säger Magnus.
– Det är ju en liten investering men jag räknar gott hem den på allt virke jag behöver. Magnus ler nöjt när han berättar om sågande och dess inverkan på honom.
– Det är ju en tjusning det här med att såga. De säger ju att man blir lite fast i det och så är det verkligen. Har man t.ex haft mycket på jobbet en dag, så är det lite avslappnande att gå ut och såga lite på kvällen, det är rekreation, säger Magnus.

Just nu sågas några vindfällen från familjens skog och det är tänkt att bli grova bänkar att ha till älgjakten under helgen. Bredvid sågplatsen där B751:an står på en gjuten betongplata ligger “årets skörd” som Magnus kallar den. En 4 meter bred stapel med bräder i olika dimensioner. Man ser stoltheten lysa igenom och glädjen över att kunna vara självförsörjande på virke.

– Har man inget virke på gården, blir ingenting gjort, säger Magnus.

B751 BANDSÅGVERK
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Läs mer här >>