Varför göra en sak om och om igen när man kan pröva på nya saker hela tiden? Det är lite av Marias motto då hon utvecklar sitt kunnande och skapar genom att snickra och bygga många olika verk i trä.

Med sitt intresse för att skapa, gärna i trä, känner Maria sig hemma på Logosol, både på kontoret i sin roll som ekonomichef sedan år 2000 och med Logosols produkter.
– Jag beundrar hantverk och älskar att lära mig att förfina material och i processen få kunskaper kring skapandet och tekniken. Jag har byggt och snickrat bland annat en spegelram, en lampette, en lap steel (ett stränginstrument) och ett soffbord, berättar Maria.
– Soffbordet byggde jag av en stor skiva alm sågat på vår Big Mill. Det var en sprucken bit som jag torkade här på kontoret under ett år. Hemma i vardagsrummet fyllde jag den med tvåkomponents epoxy och spelkulor av glas. Sedan lackade jag den och monterade på ben som jag beställt, berättar Maria.
– Det är roligt att ha möjlighet att få fram material till mina byggprojekt. Det sätter fart på kreativiteten!

Big Mill Storstockverk
Övergrova stockar sågas lättast upp där de ligger. Logosol Big Mill är en komplett utrustning som ger dig unika möjligheter att ta hand om värdefulla jättestockar. Såga breda, okantade skivor av olika fina träslag. Systemet med dubbla sågbalkar stabiliserar och ger högsta precision.
Läs mer här >>