För många är förtältet nästan lika viktigt som husvagnen. Här firas skön semester även när det regnar.
Men på vinterlovet är tältet inte lika mysigt.

Ladda ner handboken om System Linus här…

spiketältAnders Westman från Härnösand parkerar husvagnen i Härjedalen varje vinter. På senare år har det dykt upp en ny sorts förtält på campingplatsen.
– Det är förtält av trä. Man kör intill med husvagnen och ansluter dörren med en sluss, förklarar Anders.
Ett sådant bygger man med fördel själv. Anders har byggt sitt under den gångna sommaren och var färdig i början av september, då den nio kvadratmeter lilla och färdigmålade stugan lastades på ett vanligt bilsläp och transporterades till fjälls.
Det här var ett så spännande projekt att Anders erbjöds plats på gårdsplanen utanför Logosol. Hela bygget, från sågning och hyvling av virket till uppställning i fjällen, har dokumenterats i en liten dokumentärfilm. ”Tältet” är ett rejält bygge, timrat med System Linus, en färdig mall från Logosol för fräsning av knutar för planktimring. Bygget har indragen el, belysning både inne och ute och en kraftfull kamin. Det tar inte lång stund att värma upp stugan och sedan finns det där, sommarens mysiga förtält mitt i snöstormen.
– Stugan står kvar när den inte används, men det är inga större problem att flytta på den någon annanstans om vi får lust, säger Göran.
Vill du använda husvagnen året runt, då är ”spiketält” ett perfekt byggprojekt.