Jonas Sjöberg har haft en bandsåg från Logosol i många år och har länge varit en aktiv sågverksägare. Jonas, som arbetar på utvecklingsavdelning på Volvo i Göteborg, lärde sig sågandets grunder av svärfar på familjens gård Fjärhult efter att han och frun Gunilla flyttade dit 1999. Barnen är utflugna så det finns tid för projekt och barnbarnen är nu det viktigaste som finns.

Att bygga växthus, odlingsbänkar och trädgårdsmöbler är en stark trend, inte minst bland Logosols kunder. Med ett sågverk på gården är det aldrig brist på byggmaterial och med mer tid hemma finns goda skäl att rusta upp huset och skapa trevliga utemiljöer.

 

SMART & SNYGGT VÄXTHUS

Hos familjen Sjöberg finns aldrig brist på byggmaterial och det senaste projektet är just ett växthus. Men det är inte vilket växthus som helst utan ett termodynamiskt växthus med unik design. En del av växthuset är byggt in i en massiv stenmur och kan på så sätt lagra solvärme under dagen och hålla en högre temperatur under natten.

– Vi har märkt att det funkar bra och medeltemperaturen är nog en 2-3 grader högre med denna lösning, berättar Jonas. Växthuset blev en snygg avslutning på stenmuren som ligger nedanför den egenbyggda altanen.

– Det känns extra meningsfullt att bygga sådant som hela familjen har nytta och glädje av, säger Jonas.

LOKALA SÅGNINGSUPPDRAG

Man kan höra på Jonas att han trivs med att bygga och såga och han har ständigt nya byggprojekt på gång hemma på gården. Han har även expanderat sin hobby till att göra uppdrag för andra i trakten.

– Jag har hunnit med några sågningsuppdrag. Jag uppskattar verkligen att kunna vara en del av utvecklingen i min närmiljö och hjälpa till vid intressanta projekt. Vi tackar Jonas och hans familj och vi ser fram emot fler spännande byggprojekt.

B751 BANDSÅGVERK
Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.
Läs mer här >>